Časopis pro ženy Lady.cz vydává W.D.A. Czech, s.r.o.
vydává W.D.A. Czech, s.r.o.
  • Najdete nás i na

Zeleninová polévka do 20 minut

Tak nám asi už opravdu definitivně skončilo nejen léto, ale i babí léto. Ne že bych se zlobila, kdyby počasí vydrželo ještě déle, ale co naplat, podzim je tu.

Sychravé dny na sebe asi nenechají dlouho čekat. A s tím se také mění nejen nabídka sezónních potravin, ale i našich chutí – třeba zrovna na teplou zeleninovou polévku. 

A vzhledem k tomu, že volného času se nedostává téměř každé zaměstnané ženě, obzvláště když přijde domů později, než plánovala a vaše večeře se nachází ne v lednici, ale bohužel pouze na stránce 125 vaší oblíbené kuchařky, pak přestane být čas na hrdinství a sáhneme po něčem opravdu rychlém, chutném, vydatném a nejlépe teplém. 

Když opomenu polévky v sáčku, které splňují pouze první a poslední část požadavků,  je moje rychlopolévka ze zmražené zeleniny, kterou snad má v mrazáku každý, mnohem lepší variantou, kterou zajisté ocení nejen vaše chuťové buňky, ale i ostatní strávníci.

 

Ingredience

  • pytlík nebo dva (podle množství strávníků) vaší oblíbené zmražené zeleniny,
  • kousek pórku nebo jarní cibulky,
  • 1 – 2 vejce,
  • (pokud si chcete počkat o trošku déle můžeme přidat kostičky brambor anebo hrst ovesných vloček),
  • kousek másla a trocha oleje,
  • sůl, pepř, česnek, koření dle vaší chuti

 

Postup

Do varné konvice si dáme vařit nejméně litr vody.

Do většího hrnce si dáme rozpustit máslo a tuk, přidáme nakrájený pórek. Já dala pórek, protože mi zůstal takový menší kousek v lednici, ale vy můžete použít cokoliv máte rádi a je to po ruce. Lehce osmažíme a přisypeme zmraženou zeleninu – promícháme. Mezitím nám vře voda v konvici, kterou zalijeme zeleninovou směs v hrnci. Osolíme, opepříme, dochutíme, popřípadě přidáme další vodu. Pokud příliš nepospícháme, můžeme přidat vločky nebo na malé kostičky nakrájené brambory. Během chvilky začne voda v hrnci vařit, a protože zmražená zelenina je uvařená poměrně rychle, připravíme si hned vejce. Do misky rozklepneme jedno nebo dvě vajíčka, přidáme sůl a pepř a rozkvedláme. Jakmile je zelenina uvařená, nalijeme do polévky připravené vejce a rozmícháme. Necháme tak dvě minutky přejít varem. Dochutíme kořením, česnekem, majoránkou nebo pažitkou.

Všem přeji dobrou chuť.

Lady.cz (Martina Sedlářová)

 

Ohodnotit
(0 )
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte a pokud nemáte heslo prosím zaregistrujte se"

Internetový magazin pro moderní ženy s tématy z oblasti krásy, zdraví, rodiny, vztahů, nakupování a mnoho dalšího.

Užitečné informace, rady a návody pro všechny, které chtějí být v obraze.

Facebook

Lady můžete najít rovněž na oblíbeném Facebooku. Neváhejte a zařaďte se mezi ty, kterým už se naše stránky líbí:

Internetový magazin pro moderní ženy s tématy z oblasti krásy, zdraví, rodiny, vztahů, nakupování a mnoho dalšího.

Užitečné informace, rady a návody pro všechny, které chtějí být v obraze.


Facebook

Lady můžete najít rovněž na oblíbeném Facebooku. Neváhejte a zařaďte se mezi ty, kterým už se naše stránky líbí: