Časopis pro ženy Lady.cz vydává W.D.A. Czech, s.r.o.
vydává W.D.A. Czech, s.r.o.
  • Najdete nás i na

Špenátová frittata- kouzlení z vajec a špenátu

Jak z obyčejných vajec a špenátu vykouzlit neobyčejně dobrou a zdravou pochoutku? Pokud vás to zajímá, vyzkoušejte následující recept.

Špenátová frittata- kouzlení z vajec a špenátu Shutterstock.com

Špenátová frittata

Pro 2 osoby

Příprava: 10 minut

Vaření: 10 až 15 minut

Celkem: 20 až 25 minut

 

Budete potřebovat:

  • 6 velkých vajec, dobře přešlehaných
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce tuku na smažení
  • 1/2 cibule na kostičky
  • 1 šálek rajčat na kostičky, zbavených semínek (a několik plátků na ozdobu)
  • 1 sáček (asi 250 gramů) baby špenátu, nahrubo nasekaného
  • nastrouhaná kůra a šťáva z 1/4 citronu

Nastavte troubu na gril nebo předehřejte na 260 stupňů. V misce prošlehejte vejce se solí a pepřem. Na středním plameni rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Přidejte tuk a zakroužením ho rozlijte po dně. Jakmile bude rozpálený, přisypte cibuli a rajčata a opékejte 2 až 3 minuty do změknutí. Přihoďte špenát a nechte do půl minuty zavadnout. Vlijte vejce a zapracujte je do zeleniny gumovou stěrkou. Nechte vejce bez míchání 2 až 3 minuty usadit na dně a stranách pánve, až ztuhnou, ale budou stále vlhká. Nahoru položte pár plátků rajčete. Pokapejte citronovou šťávou a posypejte kůrou. Přesuňte pánev s vaječnou směsí do trouby a grilujte 10 až 15 minut do zlatohněda. Nakrájejte na dílky a podávejte horké.

Nemáte-li pánev vhodnou do trouby, můžete frittatu předpřipravit na sporáku v běžné pánvi a poté přesunout do zapékací misky, kterou dáte pod gril. Předehřejte troubu na 180 stupňů a dno a stěny zapékací nádoby vymažte kokosovým olejem. Ve velké pánvi na sporáku opečte zeleninu podle návodu. Potom ji přidejte do misky k vejcím a směs přemístněte do zapékací nádoby. Pečte 25 až 30 minut, až se frittata ve středu zpevní a shora mírně zezlátne. Těsně před podáváním pokapejte citronovou šťávou a posypejte kůrou. 

Frittata se dá podávat i za studena.

Zdroj: 

Whole 30, autor Melissa a Dallas Hartwig

Článek vznikl ve spolupráci s nakladatelstvím Jan Melvil publishing

 

 

Ohodnotit
(0 )
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte a pokud nemáte heslo prosím zaregistrujte se"

Internetový magazin pro moderní ženy s tématy z oblasti krásy, zdraví, rodiny, vztahů, nakupování a mnoho dalšího.

Užitečné informace, rady a návody pro všechny, které chtějí být v obraze.

Facebook

Lady můžete najít rovněž na oblíbeném Facebooku. Neváhejte a zařaďte se mezi ty, kterým už se naše stránky líbí:

Internetový magazin pro moderní ženy s tématy z oblasti krásy, zdraví, rodiny, vztahů, nakupování a mnoho dalšího.

Užitečné informace, rady a návody pro všechny, které chtějí být v obraze.


Facebook

Lady můžete najít rovněž na oblíbeném Facebooku. Neváhejte a zařaďte se mezi ty, kterým už se naše stránky líbí: